Pozvánka na celoslovenský online seminár pre školské knižnice

Pozvánka na celoslovenský online seminár pre školské knižnice

Národný inštitút vzdelávania a mládeže, ako metodické centrum pre školské knižnice v Slovenskej republike, pre pretrvávajúci veľký záujem o vedenie školských knižníc pozýva školských knihovníkov a riaditeľov základných a stredných škôl po štvrtýkrát v tomto roku na celoslovenský online seminár.

Cieľom seminára je poskytnúť cenné a aktuálne informácie, praktické skúsenosti a osvedčené postupy pri výkone odborných knižničných činností v školskej knižnici a pri elektronizácii školských knižníc.

Rovnako jeho zámerom je oboznámiť účastníkov predovšetkým s platnou legislatívou v oblasti knihovníctva a  s podmienkami vedenia odbornej evidencie, ako je vedenie prírastkového zoznamu a zoznamu úbytkov. Na konkrétnych príkladoch im ukázať vedenie evidencie registrovaných používateľov, absenčných výpožičiek a prezenčných výpožičiek, vzdelávacích a kultúrno-spoločenských podujatí a postup práce pri vykonávaní revízie knižničného fondu a vyraďovaní knižničných dokumentov.

„Pridanou hodnotou podujatia bude predovšetkým adresnejšie a efektívnejšie poskytovanie knižnično-informačných služieb a vytváranie väčšieho priestoru pre školských knihovníkov na rozvoj čitateľskej gramotnosti a individuálnu prácu s používateľmi školskej knižnice,“ povedala odborná garantka seminára Rozália Cenigová.

Seminára sa môžu zúčastniť aj potenciálni zriaďovatelia školských knižníc.

Seminár organizuje Národný inštitút vzdelávania a mládeže 22. októbra 2024.

Záujemcovia môžu potvrdiť svoju účasť prostredníctvom elektronickej prihlášky, ktorá je zverejnená na webovom sídle Národného inštitútu vzdelávania a mládeže.

Podrobné informácie o podujatí sú k dispozícii v pozvánke na celoslovenský online seminár zameraný na vedenie povinných odborných evidencií školskej knižnice.

Odborný garant:

Mgr. Rozália Cenigová, metodička

Oddelenie knižničných a informačných služieb

Odbor podpory neformálneho vzdelávania, Národný inštitút vzdelávania a mládeže

Pracovisko Hálova 6, 851 01 Bratislava

Tel.: +421 2 68 208 610

e-mail: rozalia.cenigova@nivam.sk

www.nivam.sk

Zdielať tento článok