POZVÁNKA NA EURÓPSKU PREKLADATEĽSKÚ SÚŤAŽ – JUVENES TRANSLATORES 2024

📢 POZVÁNKA NA EURÓPSKU PREKLADATEĽSKÚ SÚŤAŽ – JUVENES TRANSLATORES 2024

Generálne riaditeľstvo Európskej komisie pre preklad pozýva na 18. ročník prestížnej prekladateľskej súťaže Juvenes Translatores, ktorá sa uskutoční 28. novembra 2024. Súťaž je určená pre 17-ročných študentov stredných škôl.

Registrácia škôl prebieha od 2. septembra do 14. októbra 2024.
Každoročne sa do súťaže zapojí približne 3 000 študentov z celej EÚ, ktorí prekladajú text z a do ktoréhokoľvek z 24 úradných jazykov EÚ.

👉 Prečo sa zapojiť?
Cieľom súťaže je podporiť štúdium cudzích jazykov a inšpirovať mladých lingvistov. Znalosť jazykov otvára nové možnosti, pomáha lepšie komunikovať a rozširuje obzory. Víťazi z každej krajiny EÚ budú pozvaní na slávnostné udeľovanie cien v Bruseli, kam môžu prísť s rodičmi a učiteľom.

📅 Dôležité: Online stretnutie s prekladateľmi Európskej komisie
Tento rok organizátori pripravujú aj online stretnutie s prekladateľmi Európskej komisie, ktoré sa uskutoční 17. októbra 2024 od 10:00 do 11:30. Prekladatelia sa podelia o svoje skúsenosti a vysvetlia, aké možnosti prináša štúdium jazykov.

📌 „Poznačte si preto tento dátum do svojich kalendárov, a o ďalších podrobnostiach vás budeme informovať,“ odkazuje Žydrė Bakutytė, koordinátorka súťaže Juvenes Translatores.

Pre ďalšie informácie sledujte https://www.facebook.com/translatores/

Zdielať tento článok