Študentský prekážkový beh na Štrbskom Plese: Stredoškoláci z celého Slovenska sa stretnú vo Vysokých Tatrách

Pohľad na nohy bežcov v pohybe

V stredu 2. októbra 2024 sa  uskutoční významné športové podujatie „Otvorené Majstrovstvá Slovenska“  – prekážkový beh študentov stredných škôl s názvom ŠTRBArace. Svoje sily si zmerajú družstvá z viac ako 90 škôl z celého Slovenska.

Súťažiť sa bude v zmiešaných tímoch, ktoré bude pozostávať z dvoch chlapcov a dvoch dievčat. Na štart sa postaví 400 stredoškolákov, ktorí budú bojovať o cenné víťazstvo na náročnej, ale zaujímavej trati postavenej v bežeckom areáli na Štrbskom Plese. Spolu s nimi sa na podujatí zúčastnia aj ich vedúci, okolo 100 učiteľov, ktorí podporia svojich zverencov v tejto výzve.

Prekážkový beh je nielen o fyzickej zdatnosti, ale aj o tímovej spolupráci, stratégii a vytrvalosti. Účastníci sa stretnú s náročnými úsekmi, ktoré preveria ich schopnosti a odhodlanie. Tento beh je však aj skvelou príležitosťou na upevnenie priateľstiev a podporu zdravého súťaženia medzi študentmi.

Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, organizátormi Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVAM) a Základná škola v Štrbe, ktorí srdečne pozývajú všetkých fanúšikov športu, aby prišli povzbudiť mladých pretekárov a užili si deň plný adrenalínu, zábavy a nezabudnuteľných zážitkov.

Zdielať tento článok