Podpora odídencov z Ukrajiny vo vzdelávaní predĺžená do 31. decembra 2024

Predĺženie projektu: Podpora odídencov z Ukrajiny vo vzdelávaní

Generálna riaditeľka NIVaM, Romana Kanovská privítala zástupcov UNICEF. Počas rokovania diskutovali o priebehu aktivít v rámci predĺženého projektu Podpora odídencov z Ukrajiny vo vzdelávaní.

Hlavnou témou stretnutia bolo nastavenie spolupráce a prepojenie odborníkov v oblastiach práce s mládežou, neformálneho vzdelávania, a prebiehajúcej reformy inkluzívneho vzdelávania. Obe strany sa zhodli, že existuje veľký potenciál na spoluprácu.

Projekt sa zameriava na tri hlavné oblasti:

  1. Práca s mládežou: Poskytovanie podpory a príležitostí pre mladých ľudí, aby sa zapojili do rôznych vzdelávacích a voľnočasových aktivít, ktoré im pomôžu integrovať sa do novej komunity.
  2. Neformálne vzdelávanie: Využitie rôznych foriem neformálneho vzdelávania na rozvoj zručností a schopností mladých odídencov, ktoré sú potrebné pre ich osobný a profesijný rozvoj.
  3. Inkluzívne vzdelávanie: Podpora a implementácia inkluzívnych vzdelávacích praktík, ktoré zabezpečia, že všetci študenti, vrátane tých s rôznymi potrebami, budú mať prístup k kvalitnému vzdelaniu.

Projekt, ktorý bol zahájený minulý rok, si kladie za cieľ poskytnúť komplexnú podporu ukrajinským deťom a mladým ľuďom, ktorí sa ocitli na Slovensku kvôli konfliktu v ich domovine. Naša iniciatíva sa zameriava na vytváranie príležitostí pre kvalitné a inkluzívne vzdelávanie, čím sa snažíme prispieť k ich lepšej integrácii do slovenského vzdelávacieho systému a spoločnosti ako celku.

Sme presvedčení, že táto iniciatíva prispeje k pozitívnym zmenám v životoch mnohých mladých ľudí a že spolupráca medzi rôznymi odborníkmi bude príkladom pre ďalšie projekty zamerané na inkluzívne vzdelávanie.

Ďakujeme všetkým partnerom a podporovateľom, ktorí sa podieľajú na tomto dôležitom projekte. Tešíme sa na pokračovanie našej spolupráce a veríme, že spoločne dokážeme vytvoriť lepšie podmienky pre vzdelávanie všetkých detí a mladých ľudí na Slovensku.

Viac o projekt nájdete na https://nivam.sk/podpora-cudzincov/

Zdielať tento článok