Výzva na prihlasovanie sa na workshop zameraný na výučbu o Organizácii Spojených národov a cieľoch udržateľného rozvoja

 

Informačná služba Organizácie Spojených národov vo Viedni (UNIS) a Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVaM) organizujú prezenčný workshop pre učiteľov stredných škôl, ktorý bude zameraný na výučbu o Organizácii Spojených národov a cieľoch udržateľného rozvoja.

 Ciele a zameranie workshopu

  • Podpora rozvoja profesijných kompetencií učiteľov vo vyššom strednom vzdelávaní v oblasti výchovy a vzdelávania k ľudským právam a demokratickému občianstvu.
  • Priblíženie pôsobenia a poslania Organizácie Spojených národov.
  • Oboznámenie sa s cieľmi udržateľného rozvoja a dôležitosťou vzdelávania v oblasti boja proti korupcii, etiky a integrity.

Základné informácie o workshope

Workshop je určený pre učiteľov gymnázií a stredných škôl nezávisle od vyučovacieho predmetu a dĺžky praxe. Počet miest je limitovaný. Účasť na workshope je možná do naplnenia počtu voľných miest. Z jednej školy sa môžu prihlásiť maximálne 2 záujemcovia.

Pracovným jazykom workshopu je anglický jazyk bez zabezpečenia tlmočenia. Účastníkom sa odporúča minimálna komunikačná úroveň B2 podľa Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky.

Účasť na workshope je bezplatná. Absolventi workshopu dostanú certifikát o absolvovaní workshopu. Informačný leták s podrobnými informáciami o workshope je dostupný tu.

Záujemcovia o účasť na workshope sa môžu prihlásiť prostredníctvom elektronického prihlasovacieho formulára, ktorý je dostupný tu: prihlasovací formulár. Vybraným záujemcom bude zaslaný potvrdzujúci e-mail o účasti na workshope, a to elektronickou formou na e-mailovú adresu uvedenú v prihlasovacom formulári.

V prípade doplňujúcich otázok a informácií kontaktujte elektronicky koordinátorky workshopu za Národný inštitút vzdelávania a mládeže:

PhDr. Denisa Ďuranová, denisa.duranova@nivam.sk alebo

Mgr. Zuzana Lichá, zuzana.licha@nivam.sk.  

(text: oddelenie vedy, výskumu a medzinárodnej spolupráce)

Zdielať tento článok