O podporných opatreniach pre deti a žiakov sa diskutovalo už na stovkách školení. Vzdelávanie v regiónoch pokračuje  

K téme podporných opatrení zrealizoval Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVaM) od začiatku roka už stovky školení pre pedagogických a odborných zamestnancov.

Podujatia, ktoré organizujú všetky krajské pracoviská NIVaM prebiehajú po celom Slovensku. Nedávno sa vzdelávalo napríklad v Raslaviciach pri Bardejove, v Leviciach, v Topoľčiankach, v Nových Zámkoch a v ďalších lokalitách. Na školenie v Základnej škole Mostná v Nových Zámkoch (13. mája 2024) zavítali aj pedagógovia a odborní zamestnanci z neďalekých Šurian.

„Najdiskutovanejšou témou boli individuálne vzdelávacie programy a ich súvislosť s podpornými opatreniami, ale aj možnosť opätovného poskytnutia pedagogického asistenta. V bezplatných školeniach v školách a školských zariadeniach pokračujeme aj počas júna 2024. Ďalšie vzdelávanie je v pláne v novom v školskom roku 2024/2025,“ konkretizovali z oddelenia pre inklúziu a špeciálnu pedagogiku, rané a predškolské vzdelávanie v NIVaM.

Vzdelávacie aktivity NIVaM k téme podporných opatrení sú súčasťou realizácie Plánu obnovy a odolnosti SR, Komponent 6 – Dostupnosť, rozvoj a kvalita inkluzívneho vzdelávania.   

Vzdelávacie aktivity NIVaM k podporným opatreniam |obsah vzdelávania, anotácie PIV a OP 

Zdielať tento článok