Národný projekt DiTEdu prináša konferencie o umelej inteligencii v školstve

Deti sediace vedľa seba, hladia do objektívu. Pod ich tvárami je panej s logami

Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVaM) predstavuje sériu konferencií, ktorých hlavnou témou je implementácia umelej inteligencie vo vzdelávaní. Podujatia sú určené pre školských digitálnych koordinátorov a riaditeľov škôl, ktorí chcú získať cenné teoretické aj praktické skúsenosti.

Konferencie sú organizované v rámci Národného projektu Digitálna transformácia vzdelávania a školy (DiTEdu), ich prípravu zastrešuje Národné centrum pre digitálnu transformáciu vzdelávania (NCDTV).

Séria konferencií sa uskutoční v štyroch mestách: Bratislava (1.10.2024), Zvolen (3.10.2024), Ružomberok (8.10.2024) a Košice (11.10.2024). Na prednáškach vystúpia odborníci ako napríklad doc. RNDr. Ľubomír Antoni, PhD., Mgr. Mariana Štefanková či Mgr. Miriama Svatová, PhD., ktorí predstavia praktické využitie AI technológií vo vzdelávaní. Účastníkov čakajú aj interaktívne workshopy vrátane školení o MS Edge a Copilot, ktoré pomôžu preniesť nové poznatky priamo do praxe. Odborníci z tímu pre školských digitálnych koordinátorov predstavia aj možnosti, ako tieto nástroje využiť na aktualizačné vzdelávanie. Súčasťou konferencií sú tiež panelové diskusie zamerané na výzvy a príležitosti umelej inteligencie v školstve. Bude tu priestor na výmenu skúseností z implementácie digitálnych technológií.

Všetky miesta na konferenciách sú už plne obsadené. Informácie o ďalších aktivitách NP DiTEdu môžu záujemcovia nájsť na stránkach www.nivam.sk/np-ditedu/a  www.ncdtv.sk

Cieľom národného projektu DiTEdu  je na základe výskumu priamo na školách a relevantných dát vytvoriť trvalo udržateľný systém podpory digitálnej transformácie vzdelávania.  Uvedený cieľ sa bude napĺňať aj prostredníctvom podpory Národného centra pre digitálnu transformáciu vzdelávania (NCDTV) s pracoviskami na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach v Košiciach a na Univerzite Komenského v Bratislave so zapojením ďalších expertov.

Partnermi národného projektu sú Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Univerzita Komenského v Bratislave, Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR a Národný inštitút vzdelávania a mládeže. Tento projekt sa realizuje vďaka podpore Európskeho sociálneho fondu (ESF+) v rámci Programu Slovensko.

Zdielať tento článok